Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες κάρτες - Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον

Στην printxpress δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκτυπωμένες χριστουγεννιάτικες κάρτες. Όλοι πλέον παραδέχονται ότι η εκτυπωμένη κάρτα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από μία απρόσωπη e-card. Έτσι και εμείς προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και μεγέθη αλλά και την πρωτοποριακή επιλογή της προσωποποίησης.

Πώς όμως ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες κάρτες; ποια μορφή είχαν οι πρώτες; Ποιό είναι το παρόν και το μέλλον τους.

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα στάλθηκε στην Αγγλία το 1843. Η εικόνα μιας οικογένειας στο τραπέζι κρατώντας ο καθένας τους ένα ποτήρι κρασί και εύχονταν στον παραλήπτη της κάρτας "Καλά χριστούγενα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος". Αυτό αποτέλεσε την αφετηρία για να αναπτυχθεί μία ολόκληρη βιομηχανία στον σχεδιασμό, στην παραγωγή και την εκτύπωση χριστουγεννιάτικων καρτών.




Κλασική χριστουγεννιάτικη κάρτα
Στα χρόνια που πέρασαν άλλαξαν πολλές μορφές, άλλοτε με νοσταλγικές, εκκλησιαστικές ή χειμερινές εικόνες. Κάποιες φορές πιο μοντέρνες και μινιμαλιστικές, είχαν σαν σκοπό να εντυπωσιάσουν τον παραλήπτη τους.

Εορταστικές κάρτες
Εκτύπωση χριστουγεννιάτικων καρτών




Εδώ και πολλά χρόνια έχουν περάσει και στον τομέα των επιχειρήσεων. Δηλαδή χριστουγεννιάτικες κάρτες δεν στέλνουν μόνο οι ιδιώτες προς τους συγγενείς τους, αλλά και επιχειρήσεις προς τους πελάτες τους ως μια μορφή επιχειρησιακής επικοινωνίας.

Χριστουγεννιάτικες κάρτες
Σήμερα η αγορά είναι τόσο κορεσμένη από κάρτες που πρέπει να στείλετε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό για να ενθουσιάσετε τον πελάτη σας και παραλήπτη της κάρτας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις προσωποποιημένες χριστουγεννιάτικες κάρτες που προτείνει η printxpress. Το κόστος είναι λιγότερα αυξημένο από τις κλασσικές κάρτες αλλά η προσωποποίηση σε κείμενο και εικόνα είναι αυτή που εντυπωσιάζει τον πελάτη και τελικά θα κρατήσει την κάρτα σας.





Στις αρχές του 2000 άρχισε να γίνεται μόδα η ηλεκτρονική αποστολή καρτών. Αυτή η μόδα κράτησε κάποια χρόνια και μετά ατόνησε. Αυτό συνέβη γιατί θεωρήθηκε από τους παραλήπτες τους σαν κάτι "κρύο" και απρόσωπο και σαν μία γρήγορη λύση. Έτσι τα 3 τελευταία χρόνια οι εκτυπωμένες χριστουγεννιάτικες κάρτες ανέκτησαν το χαμένο έδαφος.


Στο μέλλον πιστεύω πως η προσωποποίηση θα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να γίνει αποδεκτή στον παραλήπτη και να της δώσει την πρέπουσα σημασία. Είναι σημαντικό για όλους μας να λάβουμε μία κάρτα με το ονοματεπώνυμο μας πάνω, μία ξεχωριστή ευχή και ακόμα και μία διαφορετική φωτογραφία για τον κάθε παραλήπτη. Με αυτό τον τρόπο ξέρει ο πελάτης σας ότι ο αποστολέας αφιέρωσε χρόνο για να δημιουργήσει τις κάρτες και αυτό το κάνει να νιώθει ξεχωριστό.

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2310 420 215 ή επισκέπτοντας το website μας http://www.printxpress.gr/ στην κατηγορία χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου