Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ημερολόγια: Ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια σας!

Έχοντας φτάσει πια στην σαιζόν που παραγγέλνονται τα περισσότερα ημερολόγια βρήκα την ευκαιρία να σας παρουσιάσω τα πλεονεκτήματα της εκτύπωσης ημερολογίων και μερικά tips.

Tα ημερολόγια είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο μάρκετινγκ της επιχείρησης ή του συλλόγου σας. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά από τις υπόλοιπες εκτυπώσεις αλλά σκεφτείτε ότι θα βρίσκεται στον τοίχο ή το γραφείο του παραλήπτη για έναν ολόκληρο χρόνο. Επίσης αναλογιστείτε πόσο συχνά ο καθένας μας ανατρέχει στο ημερολόγιο του και βρίσκεται συνήθως σε κοινή θέα για όλους όσους βρίσκονται μέσα στον χώρο και όχι αποκλειστικά στον παραλήπτη του.

Παρόλα αυτά πριν προχωρήσετε σε εκτύπωση του ημερολογίου σας θα πρέπει να σκεφτείτε μερικά πράγματα.

Design-Layout

Αντίθετα με τα υπόλοιπα διαφημιστικά δώρα, τα ημερολόγια θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες στην σχεδίαση έτσι ώστε να είναι χρήσιμο και αποδεκτό από τον παραλήπτη του. Θα πρέπει να φαίνονται καθαρά οι μέρες του κάθε μήνα καθώς και κάποιες γιορτές έτσι ώστε ο παραλήπτης να το χρησιμοποιήσει πραγματικά και όχι να το βάλει στο συρτάρι του σαν ένα αδιάφορο διαφημιστικό δώρο. Επίσης μην ξεχάσετε κατά τον σχεδιασμό να αφήσετε αρκετή μπορντούρα για την διαδικασία της κοπής των ημερολογίων.

Εικόνες

Στον κάθε μήνα μπορείτε να επιλέξετε να απεικονίζονται 2-3 εικόνες αντιπροσωπευτικές της εταιρείας σας ή του συλλόγου. Μην ξεχνάτε ότι το ημερολογίο πρέπει να είναι όμορφο και στυλάτο. Τα γραφικά και οι εικόνες είναι αυτές που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο αν ο παραλήπτης θα το κρατήσει. Κρατήστε στο μυαλό, ότι η ανάλυση των εικόνων θα πρέπει να είναι στα 300 dpi (ρωτήστε στην printxpress πως μπορείτε να το ελέγξετε αυτό). Επίσης οι εικόνες θα πρέπει να ταιριάζουν και με το φόντο που χρησιμοποιείται σε χρωματικό επίπεδο και είναι αντιπροσωπευτικές της εταιρείας σας!

Χαρτί Εκτύπωσης

Συνήθως χρησιμοποιείται χαρτί 200 - 250 γρ. Αυτό ίσως φαίνεται λίγο υπερβολικό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι γιατί χρειάζεται μόνο να αναλογιστείτε ότι το ημερολόγιο θα μείνει στον τοίχο ή το γραφείο έναν ολόκληρο χρόνο. Οπότε θα πρέπει να είναι ανθεκτικό και να αντέχει στην χρήση τους ενός χρόνου!

7 ή 13 σελίδες;

Αναλόγως με το budget της εταιρείας σας και πόσα ημερολόγια θέλετε να εκτυπώσετε και να στείλετε. Το καλύτερο είναι φυσικά 13 σελίδες (12 μήνες + εξώφυλλο) γιατί με αυτό τον τρόπο βάζετε περισσότερες φωτογραφίες, κείμενα και είναι πιο ενδιαφέρον για τον πραλήπτη.

Έλεγχος

Θα πρέπει να ελέγξετε πολλές φορές το ημερολόγιο πριν το στείλετε για εκτύπωση γιατί και ένα μικρό λαθάκι στον σχεδιασμό μπορεί να καταστρέψει το τελικό αποτέλεσμα. Θα ήταν κρίμα να σκέφτονται όλοι άσχημα για την εταιρεία σας για ένα μικρό ορθογραφικό λάθος ή κακή ανάλυση στις εικόνες.

Στην Printxpress μπορούμε να αναλάβουμε με μικρό κόστος τόσο τον σχεδιασμό όσο και την εκτύπωση των ημερολογίων σας. Απλά επισκεφτείτε το site μας http://www.printxpress.gr/ στον τομέα για επαγγελματίες - ημερολόγια θα βρείτε τις τιμές, μεγέθη και προτάσεις!


Ημερολόγια Τοίχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου