Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Όλα τα φώτα στην εκτύπωση υφάσματος!

Η εκτύπωση υφασμάτων από πολυεστέρα δεν είναι η μόνη λύση για τα lightboxes των καταστημάτων, αλλά είναι σίγουρα η λύση που συναντάμε όλο και πιο συχνά. Το ακρυλικό είναι φυσικά μια ακόμα επιλογή αλλά έχει κάποια μειονεκτήματα σε σχέση με τα υφάσματα για αυτό και θα το συναντάμε στο μέλλον όλο και λιγότερο. 

Προς το παρόν η αντιστοιχία στα καταστήματα είναι 60% ακρυλικό και 40% ύφασμα. Τα περισσότερα υφάσματα που είναι κατάλληλα για κρυφό φωτισμό έχουν μια ειδική επίστρωση που βοηθάει να διαχέεται το φως σε όλη την επιφάνεια του υφάσματος. Επίσης με το προφίλ σιλικόνης, που είναι ραμμένο στις άκρες του υφάσματος, τεντώνει το ύφασμα στο προφίλ αλουμινίου και δεν υπάρχει η πιθανότητα διαρροή φωτός. Τα lightboxes που αποτελούνται από υφάσματα μπορούν να έχουν πάχος μόλις και 40 χιλιοστά. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί με το ακρυλικό γιατί σε τέτοια μική απόσταση θα ήταν ορατά τα σποτάκια LED. Το πάχος των lightboxes με ακρυλικό είναι συνήθως 100-150 χιλιοστά.

LED Lightbox με εκτυπωμένο ύφασμα

Όλα τα υφάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους. Για τους εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιείται PVC Backlit. Η διάρκεια ζωής των εκτυπώσεων σε υφάσματα είναι 2-3 χρόνια περίπου και στον εξωτερικό χώρο έως και 5 χρόνια. Τα υφάσματα από πολυεστερικό μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς. Προσοχή, τα υφάσματα έχουν πιστοποιητικό Β1, που σημαίνει ότι καίγονται δύσκολα. Αν ένα ύφασμα πλυθεί πολλές φορές αυτή η επίστρωση φθείρεται. Έτσι καλό είναι τα υφάσματα να πλένονται μόνο όταν είναι αναγκαίο.

Lightbox σε κατάστημα

Τα περισσότερα lightboxes σε καταστήματα έχουν εντυπωσιακές εικόνες ή το logo του καταστήματος που σε συνδυασμό με τον LED φωτισμό κάνει την εικόνα να φαίνεται πολύ πιο λαμπερή και τραβάει αμέσως την προσοχή του πελάτη. Επίσης τα LED έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον συμβατικό φωτισμό, όπως χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και υψηλή φωτεινότητα.

Στην printxpress είμαστε εξειδικευμένοι στην κατασκευή lightboxes και στην εκτύπωση υφασμάτων. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 420 215 ή με Email στο contact@printxpress.gr ή να επισκεφτείτε το site μας http://www.printxpress.gr/pxp/products/lightboxes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου