Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Εκτύπωση με latex μελάνια : Μόδα ή επανάσταση στην τεχνολογία εκτύπωσης;

Για τους περισσότερους που ασχολούνται με την large format εκτύπωση, δεν θα είναι τελείως άγνωστος ο όρος "latex μελάνια". Ο όρος έχει καθιερωθεί από την HP και είναι η εταιρεία που προωθεί αυτή την πρωτοποριακή τεχνική. Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ότι οι εκτυπώσεις που προέρχονται από εκτυπωτές με latex μελάνια είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές, δεν μυρίζουν και είναι απολύτως ανακυκλώσιμα.

Πολλές σημαντικές ιδιότητες για έναν τύπο μελανιού. Αν τα συγκρίνουμε με τα μελάνια eco solvent και UV που δεν είναι και τόσο "ακίνδυνα". Τα μελάνια UV μυρίζουν αρκετά έντονα και τα μελάνια eco solvent δεν είναι ασφαλή για την υγεία μας.

Επίσης τα latex μελάνια έχουν χαρακτηριστεί και ως οικολογικά Αυτή η ιδιότητα δεν είναι ακριβώς σωστή. Μπορεί τα μελάνια να είναι ανακυκλώσιμα αλλά οι latex εκτυπωτές χρειάζονται αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εκτυπώσουν. Δηλαδή καταναλώνουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και αυτό δεν τους καθιστά ιδιαίτερα οικολογικούς.

Αυτή την στιγμή στην αγορά κυριαρχούν οι εκτυπωτές eco solvent και ακολουθούν οι UV και LED UV που επίσης ανεβάζουν το μερίδιο αγοράς λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να εκτυπώσουν μεγάλη γκάμα υλικών. Κατά πόσον οι latex εκτυπωτές θα μπορέσουν να καθιερωθούν θα δείξει το μέλλον. Προς το παρόν η προοπτική αυτή δεν είναι καθόλου απίθανη.
Μελάνια latex

Χρειάζεστε συμβουλές για τον σωστό τύπο μελανιού για τις large format εκτυπώσεις και πόστερ σας; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310-420 215 ή με email στο contact@printxpress.gr ή επισκεφτείτε το site μας www.printxpress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου