Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ταινίες LED : Κριτήρια επιλογής

Όπως είναι φυσιολογικό και όπως γίνεται τον τελευταίο καιρό με όλα τα προϊόντα που γνωρίζουν ανάπτυξη, μπορεί να τα αγοράσει ο καθένας πολύ εύκολα από την Κίνα. Φυσικά η Κινέζικη αγορά μπορεί να είναι φτηνή αλλά όπως είναι φυσιολογικό εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους αν δεν προσέξει κάποιος τι ταινίες LED θα αγοράσει. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τους σημαντικούς παράγοντες που θα πρέπει να αναλυθούν πριν την αγορά των LED για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα φωτισμού στην εκτύπωση. 

1. Chip
Είναι η καρδιά και ο πυρήνας της κάθε ταινίας LED. Η πιο γνωστή εταιρία κατασκευής chip είναι η Cree. Είναι από την Αμερική και είναι τα πιο αξιόπιστα Chip. Μετά ακολουθεί η Nichia και η Samsung από την Ιαπωνία. Προσοχή λοιπόν στην επιλογή των ταινιών στο τι chip περιέχουν.

2. Χρόνος ζωής
Οι κορυφαίες εταιρίες κατασκευής LED (όπως η Philips και Osram) δίνουν 50.000 ώρες ζωής στα LED. Υπάρχουν πολλά Κινέζικα site που υπόσχονται επίσης αυτό το νούμερο, ίσως και μεγαλύτερο αλλά θέλει προσοχή. Όλα ξεκινάνε όπως είπαμε από το Chip.

3. Γωνία φωτισμού
Τα περισσότερα σύγχρονα LED έχουν 120 μοίρες γωνία φωτισμού. Υπάρχει και η εταιρία Sloanled που έχει αναπτύξει LED με 180 μοίρες γωνία φωτισμού αλλά ακόμα είναι σε υβριδικό στάδιο και πολύ ακριβά.

4. LED 3528 & 5060
Αυτοί οι δύο μαγικοί αριθμοί είναι και οι πιο συνήθεις που θα συναντήσετε σε μια γρήγορη αναζήτηση LED στο ίντερνετ. Το 3528 είναι LED με 1 Chip και ο αριθμός αναφέρεται στο μέγεθος του κάθε Chip (3,5 χιλ x 2,8 χιλ). Οι ταινίες 5060 έχουν 3 Chip και φυσικά καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα αλλά είναι και πολύ πιο φωτεινά

5. Λόγος Lumens/Watt
Είναιη διαίρεση της φωτεινότητας των LED με την κατανάλωση ρεύματος. Το κάθε LED έχει και μία ονομαστική αξία σε Lumens που δείχνει πόσο δυνατή είναι η φωτεινότητα του. Όπως είναι φυσιολογικό καταναλώνει και ρεύμα που μετριέται σε Watt. Όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός του πηλίκου τόσο πιο οικονομικά είναι η χρήση των συγκεκριμένων LED.

6. Πιστοποιητικά CE/RoHs
Για να μπορούν να εισαχθούν και να χρησιμοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή ένωση φυσικά θα πρέπει οι ταινίες LED να έχουν τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά.

7. Χρώμα φωτισμού
Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως το κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε καθώς και το ψυχρό λευκό, λευκό και κρύο λευκό. Για τις εκτυπώσεις το χρώμα που ενδείκνυται είναι το λευκό ή το ζεστό λευκό.

8. 12 ή 24 Volt
Οι ταινίες υπάρχουν και στις δύο εναλλακτικές. Θα πρέπει να επιλέξετε τον σωστό μετασχηματιστή ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος των ταινιών που έχετε επιλέξει. 

Στην printxpress είμαστε ειδικοί σε ό,τι αφορά τον σωστό συνδυασμό φωτισμού με τις εκτυπώσεις! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 420215 ή στο contact@printxpress.gr ή στο site μας http://www.printxpress.gr/pxp/products/lightboxes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου