Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Εκτυπώσεις σε καμβά

Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότεροι πελάτες μας, μας ζητάνε την αγαπημένη τους φωτογραφία για εκτύπωση σε καμβά. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό αλλά πρέπει να λάβουμε υπ'όψη και μερικές παραμέτρους που είναι σημαντικοί για την πετυχημένη εκτύπωση της φωτογραφίας στον καμβά. Παρακάτω ακολουθούν μερικά tips για την σωστή εκτύπωση.

Διαλέγοντας μια φωτογραφία για τον καμβά σας.



1.     Η κατεύθυνση / σχήμα της φωτογραφίας



Αυτό θα είναι το καθοριστικό σημείο για το αν η φωτογραφία μπορεί να τυπωθεί σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα. Η πλειοψηφία των φωτογραφιών μπορούν να τυπωθούν σε ορθογώνιο σχήμα. Έτσι εάν θέλουμε να εκτυπωθούν σε τετράγωνο σχήμα θα πρέπει να τις κόψουμε από τα πλάγια. 

Κοπή της φωτογραφίας για να εκτυπωθεί σε τετράγωνο σχήμα



2.     Η θέση του κυρίως θέματος



Θα έχετε παρατηρήσει ότι στην παραπάνω φωτογραφία το κυρίως θέμα (δηλαδή το λουλούδι) είναι αρκετά κοντά στις γωνίες. Όταν θα τελαρώσουμε την εκτύπωση θα χρειαστούμε τουλάχιστον 4 εκατοστά από την κάθε πλευρά. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αφήσουμε λευκή μπορντούρα για να μην κοπεί το θέμα. Το λευκό χρώμα δεν είναι αναγκαστικό εννοείται. Μπορεί να εκτυπωθεί οποιοδήποτε χρώμα της αρεσκείας σας και να ταιριάζει με τον υπόλοιπο πίνακα. 

Περίγραμμα 4 χιλιοστών
Το κυρίως θέμα θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 4 χιλιοστά

Υπάρχουν κάποιες τεχνικές για να αυξήσουμε την μπορντούρα του θέματος. Μία από αυτές είναι να επαναλάβουμε μέρος του θέματος στις άκρες. Η άλλη είναι να τραβήξουμε το θέμα όπως βλέπετε στην εικόνα παρακάτω. Τέλος μπορούμε να «θολώσουμε» τις άκρες του πίνακα έτσι ώστε να φαίνεται το θέμα χωρίς όμως τις λεπτομέρειες. 

Επανάληψη θέματος


Θόλωμα θέματος


3.     Το μέγεθος της εκτύπωσης



Μία ψηφιακή εικόνα αποτελείται από πάρα πολλές μικρές κουκκίδες, αυτές οι κουκκίδες ονομάζονται pixel, και κάθε pixel μπορεί να αποτελείται από ένα ή περισσότερα χρώματα. Η ανάλυση αποτελείται από τον αριθμό των εκατομμυρίων pixel που μπορεί να «αιχμαλωτίσει» η φωτογραφική μηχανή. Στην δεύτερη φωτογραφία μεγαλώσαμε στο 800% μια φωτογραφία για να διαπιστώσετε τι αποτελούν τα pixel. Κάθε μικρό τετράγωνο έχει και ένα διαφορετικό χρώμα. Όταν μεγενθύνετε την φωτογραφία τόσο είναι εμφανή τα pixel και είναι πλέον ορατά με γυμνό μάτι. Το πλεονέκτημα των φωτογραφικών μηχανών με υψηλό αριθμό pixel  είναι ότι «αιχμαλωτίζουν» περισσότερα pixel και μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες και να τις εκτυπώσετε σε μεγαλύτερο μέγεθος. 


Ανάλυση pixel και μέγεθος εκτύπωσης
Μεγέθυνση της ψηφιακής φωτογραφίας στο 800%


Η βιομηχανία της φωτογραφίας και της εκτύπωσης έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Πλέον με λίγα χρήματα μπορεί να αγοράσει ο καθένας μία φωτογραφική μηχανή με πολλά megapixel και να φωτογραφίσει όποιο θέμα θέλει. Φυσικά η μαγική ερώτηση είναι “πόσο μεγάλη μπορεί να εκτυπωθεί η φωτογραφία μου;” Αυτό φυσικά είναι συνάρτηση του αριθμού των pixel που φωτογραφίζει η κάθε μηχανή. Συνήθως στα 5-7 megapixel μπορούμε να φτάσουμε άνετα το μέγεθος 70Χ100 εκατοστά. Όσο περισσότερα pixel προσφέρει η φωτογραφική μηχανή τόσο μεγαλύτερη εκτυπώνεται η φωτογραφία. Φυσικά αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει πανάκεια γιατί η καθαρότητα της φωτογραφίας εξαρτάται και από το μέγεθος και την ποιότητα του εκάστοτε φακού. 

Στην printxpress είμαστε πάντα έτοιμοι για να σας βοηθήσουμε στην εκτύπωση των φωτογραφιών σας σε καμβά. Επισκεφτείτε τώρα το εξειδικευμένο μας website για τοην εκτύπωση σε καμβά http://canvasart.printxpress.gr/ και ενημερωθείτε για τις τιμές και τις διαστάσεις εκτύπωσης. Αν έχετε περισσότερες απορίες μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 2310 420 215 ή να επικοινωνήσετε μαζί μας με email στο contact@printxpress.gr

1 σχόλιο:

  1. The Rundown Of The 2021 Casino Games You Must Play
    The most entertaining slots on the market will 제천 출장샵 have the 강릉 출장안마 Rundown. There 원주 출장안마 are 경주 출장샵 slots that offer a good number of different themes, 제주 출장마사지 but the Rundown's Rundown is one

    ΑπάντησηΔιαγραφή