Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Επαγγελματικές κάρτες: Μικρά tips για να είναι τέλειες!


Ακόμα και τώρα που ζούμε στην ηλεκτρονική εποχή, είναι πολύ σημαντικό για τον κάθε επαγγελματία να έχει πάντα μαζί μου μια σοβαρή επαγγελματική κάρτα. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας. Όπως συζητούσα και με κάποιους φίλους πρόσφατα, μπορεί να δώσετε όλο το έντυπο υλικό της επιχείρησης σας, αλλά ο παραλήπτης να μην ενδιαφέρεται άμεσα για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας και να τα πετάξει όλα γιατί μπορεί να του πιάνουν χώρο στο γραφείο, αλλά την επαγγελματική κάρτα θα την κρατήσει, για παν ενδεχόμενο να σας καλέσει ή να επικοινωνήσει μαζί σας.

Επαγγελματικές κάρτες
Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές για να αποφύγετε δυσσάρεστες εκπλήξεις:

1) Μέγεθος της κάρτας. Το ιδανικό μέγεθος είναι 84Χ56 χιλ. (μέγεθος πιστωτικής κάρτας) έτσι ώστε να μπορεί να χωράει σε κάθε πορτοφόλι και να την μεταφέρει κάποιος μαζί του.

2) Βάρος χαρτιού. Το ιδανικό βάρος χαρτιού, είναι 300 - 350 γρ. Μικρότερο βάρος θα έχει ως αποτέλεσμα να τσαλακώνεται η κάρτα εύκολα και να χαλάει η ποιότητα της.

3) Ευδιάκριτα στοιχεία. Δεν χρειάζεται να φορτώνετε την κάρτα σας με περιττά στοιχεία. Το βασικό είναι να μπορεί κάποιος με μια ματιά να δει το όνομά σας, τηλέφωνο και τι δουλειά κάνετε.

4) Πίσω πλευρά της κάρτας. Η πίσω πλευρά της κάρτας διατίθεται για περισσότερες πληροφορίες που θέλετε να δώσετε. Όπως για παράδειγμα ένα σκαρίφημα για το πώς μπορούν οι πελάτες σας να έρθουν σε εσάς ή το ωράριο λειτουργίας.

5) Εναλλακτικό μέγεθος. Αν δεν σας φτάνει ο χώρος για τις πληροφορίες που θέλετε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να διαλέξετε και την εναλλακτική περίπτωση της δίπτυχης κάρτας, που όμως όταν θα διπλώνει θα πρέπει να έχει πάλι το μέγεθος που αναφέραμε παραπάνω.

6) Μέγεθος Γραμματοσειράς. Για να μην χρειάζονται οι πελάτες σας μεγενθυτικό φακό για να δουν τα στοιχεία αλλά και να μην προβείτε και σε υπερβολές, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος γραμματοσειράς. Για το ονοματεπώνυμο συνήθως χρησιμοποιούνται γράμματα 11-13 στ. και για τα υπόλοιπα στοιχεία 9 - 11 στ.

7) Διαβάστε προσεκτικά! Τσεκάρετε πολλές φορές τα στοιχεία επικοινωνίας, την διεύθυνση και όλες τις πληροφορίες που δίνετε στην κάρτα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να επικοινωνήσουν οι πελάτες μαζί σας!

8) Αλλαγές στην κάρτα. Όταν κάποιο στοιχείο αλλάζει, τότε θα πρέπει να αλλάξετε και επαγγελματικές κάρτες. Δεν είναι επαγγελματικό να σημειώνετε με το χέρι πάνω στην κάρτα.

9) Να έχετε πάντα μαζί σας μία κάρτα. Επειδή ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να σας χρειαστεί πρέπει πάντα να κουβαλάτε πάνω σας τουλάχιστον μία επαγγελματική σας κάρτα.

Ελπίζω να ήταν αρκετά βοηθητικές οι παραπάνω πληροφορίες και ιδέες. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να φτιάξουμε την δική σας επαγγελματική κάρτα σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.  http://bit.ly/h5Y516 ή τηλεφωνικά στο 2310 420 215 ή μέσω e-mail: info@printxpress.gr

Επαγγελματική κάρτα
Epaggelmatiki karta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου