Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εκτύπωση μενού: Μικρές συνταγές για την επιτυχία του εστιατορίου σας!

Καθώς τα περισσότερα μενού που πέφτουν στα χέρια μου είναι απλά μια λίστα από διαθέσιμα φαγητά ή ποτά, σκέφτομαι συχνά πόσο πιο ελκυστικά θα ήταν αν έδιναν κάποια βάση στο design και στην εκτύπωση του καταλόγου. Έχοντας καταλάβει την ψυχολογία των πελατών και έχοντας ένα δυναμικό design στους τιμοκαταλόγους θα πείσετε πολλούς περισσότερους να παραγγείλουν και να δοκιμάσουν νέα πράγματα από το μενού.
Εκτύπωση καταλόγων
Προσεγμένοι τίτλοι
Σκεφτείτε κάποιους πρωτότυπους τίτλους που θα υποκινήσουν τους πελάτες σας να δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα από τον κατάλογο. Έτσι αντί να έχετε ως τίτλο “Μαγειρευτά” ή “Σαλάτες” χρησιμοποιήστε τους όρους “Σπιτικές Σπεσιαλιτέ” ή “Φρέσκα από τον κήπο μας”. Αυτοί οι τίτλοι θα έχουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα απ’ όσο περιμένετε!

Τοποθέτηση πιάτων
Οι περισσότεροι πελάτες είναι πιθανό να διαλέξουν ή το πρώτο πιάτο ή το τελευταίο από μια κατηγορία. Έτσι καλό θα ήταν σε αυτές τις θέσεις να έχετε κάποια πιάτα που αφήνουν καλό ποσοστό κέρδους και είναι ιδιαίτερα νόστιμα έτσι ώστε να τα ξαναπαραγγείλουν.

Χρησιμοποιήστε Bold γράμματα σε μερικά πιάτα
Προσθέτοντας Bold γράμματα σε κάποιες συνταγές και δίνοντας τους την επωνυμία «Αγαπημένα μας πιάτα» θα προσελκύσετε σίγουρα το ενδιαφέρον του πελάτη να επιλέξει ένα από αυτά.
Κατάλογος Εστιατορίου

Branding του Εστιατορίου
Είναι σημαντικό να έχετε μια παρόμοια φόρμα και χρώματα για όλα τα έντυπα του καταστήματος. Έτσι από τις εκτυπώσεις των flyer και διαφημιστικών φυλλαδίων, μενού, banner στην είσοδο, ταμπέλα και ό,τι αφορά έντυπο υλικό θα πρέπει να είναι στο ίδιο στυλ και χρώματα.

Χρησιμοποιήστε βασικές αρχές του design
Δεν χρειάζεται να «βομβαρδίζετε» τους πελάτες σας με μεγάλες περιγραφές των πιάτων και ιδιαίτερα μεγάλα κείμενα χωρίς αποστάσεις. Το νέο στυλ απαιτεί μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των πιάτων, όμορφες εικόνες και σύμβολα.
Εκτύπωση καταλόγου

Τοποθέτηση στην σελίδα
Σε τρίπτυχα μενού το πιο πιθανό όταν το ανοίξει ο πελάτης είναι να δει την κεντρική σελίδα. Αφού τελειώσει με την κεντρική σελίδα, θα δει τον κατάλογο ξεκινώντας από το αριστερό κομμάτι, θα ξαναδεί το κεντρικό και μετά το δεξιά κομμάτι. Σε δίπτυχα μενού το πρώτο κομμάτι που θα παρατηρήσει κάποιος είναι το δεξιά πάνω μέρος. Έτσι θα πρέπει σε αυτές τις κομβικές θέσεις να τοποθετήσουμε κάποια πράγματα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του πελάτη και κάποιες ωραίες φωτογραφίες πιάτων.

Προσφορές περιορισμένης χρονικής διάρκειας
Μπορείτε να προσθέσετε στο μενού σας ένα έξτρα φύλλο, το οποίο θα αλλάζει κάθε μήνα που θα έχετε την προσφορά του μήνα ή έκπτωση σε κάποια πιάτα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή κάποιες ώρες της ημέρας. Π.χ. πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο business lunch που οι τιμές των πιάτων είναι πιο χαμηλές.

Διαφημίστε φαγητά με χαμηλά λιπαρά, Καυτερά ή σπιτικές συνταγές με ειδικά εικονίδια
Απλά εικονίδια, όπως ένα σύμβολο της καρδιάς για τα υγιεινά πιάτα, ή το σύμβολο της πιπεριάς για τα καυτερά πιάτα θα είναι πολύ χρήσιμα για να ενημερώσετε τους πελάτες σας για το τι είναι το κάθε πιάτο.
Κατάλογος Bar

Σας άνοιξε η όρεξη για πελάτες;
Στην printxpress μπορούμε να σχεδιάσουμε με μεγάλη επιτυχία τον δικό σας κατάλογο να τον εκτυπώσουμε στα καλύτερα χαρτιά και τιμές και να σας δώσουμε συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν στην επιτυχία του εστιατορίου σας! 
Επισκεφτείτε μας τώρα στο site www.printxpress.gr ή τηλεφωνήστε μας στο 2310 420 215 για να σας βοηθήσουμε και να σας εξυπηρετήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου