Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Δημιουργήστε τα τέλεια προσκλητήρια γάμου!

Το τελευταίο που θέλετε είναι στην μέρα του γάμου σας να διαπιστώσετε ότι υπήρχε τυπογραφικό λάθος στις προσκλήσεις που είχατε στείλει. Για να κάνετε την ωραιότερη μέρα της ζωής σας αξέχαστη, θα πρέπει να ελέγξετε πολλές φορές τα προσκλητήρια πριν πείτε το ΟΚ για την εκτύπωση.

1) Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο. Πείτε και σε κάποιον γνωστό σας να ελέγξει προσεκτικά το κείμενο και το υπόλοιπο υλικό που είναι να εκτυπωθεί, έτσι ώστε να είστε σίγουροι από περισσότερες μεριές ότι δεν υπάρχει κάποιο λάθος στην ορθογραφία ή στο κείμενο.

2) Πότε να τα παραγγείλετε; Μπορείτε να παραγγείλετε τα προσκλητήρια όταν θα επιλέξετε την λίστα των ατόμων που θα καλέσετε (αυτό γίνεται συνήθως 3-4 μήνες πριν το γάμο). Ως σημείο αναφοράς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο προγραμματισμό: 7-8 μήνες πιο πριν κάντε το πρώτο δείγμα και τις πρώτες σκέψεις για το πως θα είναι τα προσκλητήρια και καλό θα ήταν να τα παραγγείλετε 3-4 μήνες πριν τον γάμο.

3) Πότε θα τα στείλετε; Τα προσκλητήρια στέλνονται συνήθως 4 – 6 εβδομάδες πριν το γάμο. Αν ο γάμος γίνεται σε περίοδο εορτών ή αργιών καλό θα ήταν να σταλούν 8 εβδομάδες πριν.

4) Εκτυπώστε περισσότερα. Συνιστάται να τυπώνετε περίπου 25% περισσότερα προσκλητήρια από αυτά που έχετε προγραμματίσει. Είναι πολύ καλύτερο να έχετε μερικές προσκλήσεις παραπάνω παρά να διαπιστώσετε στο τέλος ότι είναι λίγες αριθμητικά και να τρέχετε την τελευταία στιγμή για να εκτυπώσετε περισσότερες.

Περισσότερο άγχος, μεγαλύτερο κόστος και δεν είναι σίγουρο πως γίνονται όλα την τελευταία στιγμή. Μην ξεχάσετε επίσης να παραγγείλετε και περισσότερους φακέλους. Σκεφτείτε επίσης ότι θα στείλετε έναν φάκελο για την κάθε οικογένεια προσκεκλημένων.

5) Διατηρήστε όλους τους “τύπους ευγένειας”. Σε μια επίσημη πρόσκληση είναι βασικό να χρησιμοποιείτε τον τύπο ευγενείας και να μην κάνετε συντομεύσεις (κε, κος, κα κλπ.)

6) Μην ξεχάσετε να πείτε ευχαριστώ. Μπορείτε να κάνετε μία συνολική λίστα για τους προσκεκλημένους και να χρησιμοποιήσετε την ίδια λίστα για να στείλετε ευχαριστήριες κάρτες στους παρευρεθέντες στην τελετή και γιορτή.

7) Μην ξεχάσετε να στείλετε διεύθυνση επικοινωνίας. Σε περίπτωση που κάποιος καλεσμένος δεν μπορεί να βρεθεί στον γάμο, θα πρέπει να υπάρχει κάπου στην πρόσκληση η διεύθυνση ή το τηλέφωνο σας για να σας ενημερώσουν ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν. Έτσι αυτές οι προσκλήσεις θα επιστραφούν σε εσάς.

Ελπίζω να σας φάνηκαν αρκετά χρήσιμες οι παραπάνω συμβουλές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το εξειδικευμένο site της printxpress για προσκλητήρια γάμου - βάπτισης http://www.prosklhthria-gamou.gr/ ή καλέστε μας στο 2310 420 215 ή στείλτε μας e-mail στο contact@printxpress.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου