Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Φωτογραφική εκτύπωση καμβά

Εκτύπωση σε καμβά


Οι εκτυπώσεις σε καμβά διατηρούνται για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ότι οι εκτυπώσεις σε φωτογραφικό χαρτί. Μάλιστα πολλοί κατασκευαστές καμβά ισχυρίζονται ότι οι εκτυπώσεις στον καμβά θα αντέξουν περισσότερο από 100 χρόνια ακόμα και σε συνθήκες υγρασίας ή έκθεσης στον ήλιο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φωτογραφικοί καμβάδες είναι φτιαγμένοι από 100% βαμβάκι και απορροφούν το χρώμα και δεν πρόκειται να ξεθωριάσουν ποτέ! Τα πιο κοινά μεγέθη είναι 70Χ55 εκ. ή 90X70 εκ. Παρόλα αυτά μια πραγματικά μεγάλη εκτύπωση σε καμβά, όπως για παράδειγμα 150Χ110 εκ. θα κάνει εντύπωση στους περισσότερους που θα την δουν. 
Λεπτομέρεια καμβά

Η σημερινή τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να εκτυπώσουμε σε καμβά οποιαδήποτε φωτογραφία θέλουμε από την ψηφιακή μας μηχανή σε φωτογραφικής ποιότητας καμβά. Στην εποχή των αναλογικών φωτογραφικών μηχανών όσο και αν προσέχαμε τις φωτογραφίες και τις βάζαμε σε άλμπουμ, δεν είχαν χρόνο χωής μεγαλύτερο από 45 χρόνια. Επίσης με την πάροδο του χρόνου τα χρώματα θα είχαν αλλοιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. 
Φωτογραφικός καμβάς
Φωτογραφική εκτύπωση σε καμβά

Με τις σημερινές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορούμε να εκτυπώσουμε σε άριστη ποιότητα σε καμβά, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη αντοχή στον χρόνο ή στις καιρικές συνθήκες, ειδικά στην Θεσσαλονίκη που ζούμε που έχει πολύ υψηλό βαθμό υγρασίας καθημερινά. Παρόλα αυτά πριν στείλετε τις φωτογραφίες σας για εκτύπωση πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχουν καλή ποιότητα. Το βασικό μέλημα είναι να μην είναι θολές, κουνημένες καθώς και ο φωτισμός να είναι αρκετά καλός έτσι ώστε να μην εκτυπωθούν σκούρες. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε κάποια εφέ στην φωτογραφία σας, όπως ελαιογραφία, ή ποπ αρτ ή σκίτσο έτσι ώστε να γίνουν πραγματικά ξεχωριστές και εντυπωσιακές. 
Ξύλα για τελάρα

Σίγουρα οι εκτυπώσεις σε καμβά δεν είναι οι πιο οικονομικές. Αλλά αν σκεφτείτε το γεγονός το χρονικό διάστημα που αντέχουν και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα έχετε στον τοίχο σας και στην διακόσμηση του σπιτιού σας, είναι οι παράγοντες που θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη για την πραγματική αξία της εκτύπωσης σε καμβά. Μπορείτε να επισκεφτείτε το εξειδικευμένο site της printxpress για την εκτύπωση σε καμβά http://canvasart.printxpress.gr/ ή να μας τηλεφωνήσετε στο 2310 420 215 για οποιαδήποτε απορία ή περαιτέρω πληροφορία εκτύπωσης σε καμβά!

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ημερολόγια 2012

Ως σχεδιαστές και εκτυπωτές πολλών ημερολογίων τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει κάποια λάθη στο design και στην εκτύπωση του ημερολογίου, που μάλλον θα θέλατε να αποφύγετε προτού φτάσουν εκτυπωμένα στα χέρια σας.

Έγκαιρη εκτύπωση του ημερολογίου.
Οι περισσότεροι από εμάς αγοράζουμε τα ημερολόγια μας λίγο πριν το τέλος της χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι από τα τέλη Νοεμβρίου το πολύ ως τα μέσα Δεκεμβρίου οι περισσότεροι έχουμε προμηθευτεί από ένα ημερολόγιο. Έτσι θα πρέπει να φροντίσετε  να  εκτυπώσετε το ημερολόγιο 2012 σας αρκετά έγκαιρα έτσι ώστε να είναι χρήσιμο στους παραλήπτες του. 
Έγκαιρη εκτύπωση ημερολογίων

Μη χρήση επαγγελματικού design.
Αυτό είναι από τα σημαντικότερα λάθη. Η κάθε σελίδα του ημερολογίου 2012 θα την έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο μήνα. Έτσι οι περισσότεροι από εμάς θα επιλέξουμε το ημερολόγιο που έχει τις πιο ελκυστικές προς εμάς φωτογραφίες και ίσως τις πιο εντυπωσιακές ή πιο κοντά στα γούστα μας. Επειδή οι καιροί δεν είναι για να πετάμε λεφτά στον κάδο απορριμάτων, στην printxpress έχουμε ετοιμάσει κάποια templates για εσάς που είναι έτοιμα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε την φωτογραφία που θέλετε στον κάθε μήνα. 

Μη καταγραφή σημαντικών ημερομηνιών.
Οι περισσότεροι χρειάζονται ένα ημερολόγιο 2012 για να σημειώνουν τις σημαντικές προς αυτούς ημερομηνίες. Έτσι όταν σχεδιάζετε το ημερολόγιο σας, να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξεχάσετε να τονίσετε τις σημαντικές ημερομηνίες, εορτές ή αργίες!
Ημερολόγιο 2012

Ημερολόγια 2012


Τέλεια εκτυπωτική ποιότητα.
Επειδή το ημερολόγιο θα κρέμεται στον τοίχο μέχρι τον Δεκέμβριο του επόμενου χρόνου, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχει διαλυθεί ως τότε. Παρόλο που προσπαθούμε να αποταμιεύσουμε χρήματα από όπου μπορούμε, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα εκτύπωσης του ημερολογίου για να μην φαίνεται "φτηνιάρικο".
Σελίδα ημερολογίου

Ημερολόγιο πυραμίδα
Μη χρήση κενού χώρου.
Μην ξεχνάτε ότι τα ημερολόγια αγοράζονται για να μπορούμε να σημειώνουμε γεγονότα. Αυτό μπορεί να αφορά την προπόνηση ποδοσφαίρου του γιού μας, ή την παράσταση μπαλέτου της κόρης μας ή ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο. Έτσι πριν στείλετε το ημερολόγιο προς εκτύπωση να είστε σίγουροι ότι αφήσατε αρκετό κενό χώρο για όλες αυτές τις σημειώσεις του κάθε μήνα.
Design ημερολογίου 2012

Μην διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας δώσουμε εξειδικευμένες συμβουλές και προτάσεις για το δικό σας προσωποποιημένο ημερολόγιο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site μας http://tinyurl.com/6zbp5lh ή τηλεφωνικά στο 2310 420 215 ή μέσω email στο contact@printxpress.gr


Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Διαχείριση χρώματος

Στον ψηφιακό κόσμο μπορούμε να περιγράψουμε το χρώμα με τις έννοιες του κορεσμού, της αντίθεσης και της φωτεινότητας, έχοντας μία σκάλα από το 0 έως το 100 για τους ανθρώπους και από το 0 έως το 255 για τους υπολογιστές. Αλλά σε τι αναφέρεται αυτή η κλίμακα; Όταν ανάβει η οθόνη του υπολογιστή και βλέπουμε τα χρώματα μιας εικόνας, τα ηλεκτρόνια που την απεικονίζουν δεν είναι τα ίδια και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε διαφορετικά χρώματα σε διαφορετικές οθόνες.
Σκάλα χρωμάτων

Εδώ και δεκαετίες η βιομηχανία του χρώματος είχε την ανάγκη να περιγράφει με ακρίβεια το χρώμα που θέλει ο χρήστης και πως το συγκεκριμένο χρώμα εμφανίζεται στο μάτι και στον εγκέφαλο του κάθε ανθρώπου. Η λύση ήρθε το 1990 με τα περιβόητα ICC Profiles (Internation Colour Consortium), που εφευρέθηκαν από την Apple και την Adobe. Έδωσαν στην βιομηχανία χρώματος κάποια στάνταρ για το πώς να μεταφέρονται οι εικόνες σε διαφορετικές συσκευές αλλά το χρώμα να παραμένει το ίδιο. Οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές σήμερα είναι συμβατικές με τα ICC profiles. Οι περισσότεροι υπολογιστές που είναι εξοπλισμένοι με ένα CMS (Colour Management System), και ένα προφίλ για κάθε συσκευή που εμπλέκεται στην διαδικασία διαχείρισης χρώματος,  μπορούν να σιγουρέψουν ότι τα χρώματα μεταφέρονται με ακρίβεια, από την λήψη μιας φωτογραφίας με ψηφιακή φωτογραφική μέχρι και την εκτύπωση της.
Mac vs PC

Η Apple φυσικά ενσωμάτωσε τα συγκεκριμένα χρωματικά προφίλ μέσα στο ίδιο της λειτουργικό σύστημα. Τα Windows σε αντίθεση παρόλο που έχουν ένα ολόιδιο σύστημα διαχείρισης χρώματος, δεν ενθαρρύνουν τον χρήστη να τα χρησιμοποιήσει αλλά προτείνει η κάθε συσκευή να δουλεύει σε sRGB mode. Αυτό εν μέρει λειτουργεί αρκετά καλά, αλλά δεν καλύπτει όλη την χρωματική γκάμα και θέτει σε κίνδυνο φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ή σαρώσεις να έχουν χρωματικές απώλειες.
Σκάλα CMYK


Το ιδανικό είναι το χρωματικό προφίλ της κάθε συσκευής να μην είναι ρυθμισμένο στο preset του κατασκευαστή αλλά να δοκιμάσει κάποιος σε ποιο προφίλ δουλεύει καλύτερα και φυσικά να καλιμπράρεται συχνά με την οθόνη που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Αυτό φυσικά απαιτεί έξτρα κόστος σε software και hardware. Αλλά αν είναι καλιμπραρισμένα η οθόνη και ο εκτυπωτής που χρησιμοποιείτε τότε υπάρχουν ελπίδες ότι το αποτέλεσμα που θα εκτυπωθεί θα είναι το αναμενόμενο.
Στην printxpress δουλεύουμε συνέχεια για να βελτιώνουμε την απόδοση του χρώματος και να εκτυπώνουμε το αποτέλεσμα που περιμένει ο κάθε χρήστης. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 420215 για να λύσετε τυχόν απορίες ή να επισκεφτείτε το website μας στο www.printxpress.gr