Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Φωτογραφία σε καμβά


Φωτογραφίες σε καμβά

Η καλύτερη διακόσμιση ενός χώρου είναι ένας πίνακας με την αγαπημένη σας φωτογραφία σε καμβά.
Πρέπει να δούμε όμως τις διάφορες ποιότητες του καμβά που μπορεί κάποιος να βρει στην αγορά καθώς και τις διαφορές τους.
Υπάρχουν δύο κατηγορίες υλικού, ο πολυεστερικός και ο βαμβακερός καμβάς. Αυτόν φυσικά που προτιμούν όλοι είναι ο  βαμβακερός λόγω της ρεαλιστικής εμφάνισής του.
Ο  βαμβακερός καμβάς χωρίζεται επίσης σε δύο κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο εκτύπωσης . Αυτός που απευθύνεται για εκτυπωτές με μελάνια τύπου solvent και αυτός για εκτυπωτές τύπου pigment.
Η διαφορά τους είναι πολύ μεγάλη και θα προσπαθήσουμε να την αναλύσουμε.
Οι εκτυπωτές με μελάνια solvent δεν έχουν υψηλή ανάλυση εκτύπωσης, γι’ αυτό απευθύνονται σε μεγάλων διαστάσεων εκτυπώσεις που συνήθως τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο και σε τέτοια απόσταση που δεν φαίνονται οι ατέλειες της εκτύπωσης.
Το υλικό αυτού του  βαμβακερού καμβά δεν έχει υποστεί καμμία επεξεργασία , εφόσον τα χημικά μελάνια solvent βάφουν το υλικό του καμβά.
Κατά συνέπεια ο υφασμάτινος αυτός καμβάς για τους εκτυπωτές solvent άσχετα με τον τύπο και την μάρκα του  είναι πολύ φθηνός της τάξης των 3 – 4 €/τ.μ γιατί δεν απαιτείται κάποια υψηλή ποιότητα ανάλυση εκτύπωσης.
Ο βαμβακερός καμβάς που απευθύνεται στους εκτυπωτές pigment έχει υποστεί ειδική επεξεργασία. Η επιφάνεια εκτύπωσης έχει μια ειδική επίστρωση για να μπορέσει ο εκτυπωτής να δώσει την τέλεια λεπτομέρεια και ανάλυση.
Για το λόγο αυτό η αγορά ενός τέτοιου ειδικά επιστρωμένου  βαμβακερού καμβά είναι της τάξης απο 15 μέχρι 25€ ανά τ.μ.
Βλέπει κάποιος ότι ένας άριστος επιστρωμένος καμβάς είναι περίπου 800% ακριβότερος από ένα άριστο καμβά χωρίς επίστρωση.
Φωτογραφία σε καμβά

Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι όλα τα μουσεία στον κόσμο, όπως και όλες οι γκαλερί και οι εκθέσεις φωτογραφίας χρησιμοποιούν αποκλειστικά την καλύτερη ποιότητα επιστρωμένου  βαμβακερού καμβά για τα έργα τους.
Στην printxpress για την εκτύπωση των δικών σας αγαπημένων φωτογραφιών χρησιμοποιούμε τον υψηλότερης ποιότητας βαμβακερό επιστρωμένο καμβά της εταιρίας Hahnemuhle.

Επισκεφτείτε την ειδική ιστοσελίδα μας www.canvasart.gr
Καμβάς